Konsten att bli en viol

KONSTEN ATT BLIR EN VIOL av Maja Willander

”Konsten att bli en viol” är en romance som drar åt feelgood-hållet. Maja Willander skriver på ett annorlunda och finurligt sätt med glimten i ögat. Hon har lyckats se det stora i det lilla.
Här följer ett exempel på Willanders små lustigheter till beskrivningar som jag tycker är förtjusande:
”Utanför fönstret sträcker solen ner sina röda spindelben över sjön och kittlar vattenytan så att den krusar sig”. Berättelsen är en söt sådan, där kärnan ligger i att finna sig själv, sitt eget värde och en tillvara som passar en själv. Men inte att förglömma att storyn även har en viss likhet med ”Stolthet och fördom”, med yrkesfördomar och andra statussymboler.

Den utspelar sig under huvudkaraktärens två-veckorssemester (är något avundsjuk på att hennes semester verkade så mycket längre än mina tre har varit ?) och har därför ett behagligt lunk i sin berättartakt. Trots det avslappnade tempot var det ändå en bok som jag sträckläste utan problem.

Detta är en historia som kan läsas för avslappnat nöje och som jag varmt kan rekommendera.
Betyg: 4,1/5,0
Utgivare: HarperCollins

Share: